23 november 2013

Zaterdag 23 november was het zover. Na enkele uittredens naar bevriende verenigingen was het eindelijk zover dat Lombardijen omgedoopt kon worden tot Noelemakkerdam. Prins Lombard V (Marius Vos) kreeg een paar uurtjes de tijd om zijn regeerperiode feestelijk af te sluiten. Vanaf het eerste begin deze avond was Noelemakkerdam lekker gevuld met gasten uit zowel de wijk als vanuit bevriende verenigingen. Het einde van seizoen 2012-2013 werd gevierd tot 22.11 uur, waarbij Prins Lombard V duidelijk zeer zenuwachtig regeerde daar elk jaar een ludieke aftocht in het verschiet staat.

Na een feestelijke start was het weer tijd om afscheid te nemen van seizoen 2012-2013. Voordat Prins Lombard V werd ontmanteld werd er door de Grootvorst nog aandacht gevraagd voor enkele wijzigingen binnen de vereniging. Jan Hekhuis trad uit het bestuur, hij blijft natuurlijk wel lid bij de vereniging en zal zich verder bezig gaan houden met de PR, sponsoring en subsidies en als Raadsheer het bestuur ondersteunen waar nodig. Bouk van der Meer werd voorgesteld als nieuw algemeen bestuurslid. Chavalie Halink werd voorgesteld als nieuwe Secretaresse, voorlopig als Ad Interim en Stephanie is gestopt als page dame. Hierna werd het tijd voor Prins Lombard V, alles inleveren en hopen dat hij niet meer terug komt was het doel van zijn Raad van Elf.

Hierna traditioneel weer tijd voor een optreden van Hennie van Buren, ditmaal bijgestaan door Hendrik Offenberg als geluidsman, en muziek van DJ Noel.

Om elf over elf stond de Flaterbende weer klaar om de intocht van de (nieuwe) Prins te ontvangen in zaal. Een voedselbank kwam binnen gereden. Marius Vos kwam daar uit, want als u aanwezig was deze avond heeft u zijn goddelijk lijf kunnen aanschouwen, en gaat wederom de scepter zwaaien over Noelemakkerdam tot de volgende elfde van de elfde. Naast Prins Lombard V staat niet alleen Samantha als page dame, ook een nieuwe page dame, Brenda, zal aan zijn zijde staan komend carnavalsseizoen. Onder zijn doldwaze leiding ging het feest verder tot in de vroege uurtjes. Felicitaties van alle hoogwaardigheidsbekleders waren volop aanwezig en zo denderde deze zeer geslaagde Prinsverkiezingavond der Noelemakkers weer naar het einde. Een Prinsverkiezingavond waarin is bewezen dat een vereniging met zoveel vrijwilligers alles aan kan en al onze gasten het aan niets heeft mogen ontbreken.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.