28 februari 2014

Noelemakkerdam, carnavalsbingo met Stichting De Zonnebloem.

Vrijdagmiddag waren de leden van Stichting De Zonnebloem Lombardijen te gast in Noelemakkerdam. Een grote groep ouderen die in een continue golf van veroer op maat naar Noelemakkerdam toe kwamen hadden er veel zin. Prins Lombard V ontving de gasten bij de deur, waarna het bestuur van de Stichting de zorg verder overnam. Gehuld in rode cape’s en een Prinsenpak kwam het bestuur de zaal binnen en begon het feest. Prins Lombard V droeg deze middag voor een paar uurtjes de scepter over aan Prinses Ciska, de Prinses van de stichting. Er werden enkele rondes bingo gespeeld, een loterij werd gehouden en tussen deze rondes door werd er door Shantykoor IJsselmonde voor de nodige (zeemans) liedjes gezorgd die vele herinneringen opriepen. Ook gingen de beentjes van de vloer en werd de polonaise gelopen. Een goed verzorgde middag door de Zonnebloem, een complete catering, prima optredens van het shantykoor en DJ Noel hebben deze middag doen slagen en de aanwezigen een onvergetelijk middag bezorgd.

Kleintje Carnaval.

De traditionele vrijdagavond was er een die ditmaal niet druk bezocht werd. Na een geweldige middag werd deze avond er ook een om niet te vergeten, echter, deze avond was dit keer weer een Noelemakker avond. Een handjevol bezoekers van buitenaf zorgden dat we een gezellige, compacte en eigenlijk rustige vooravond van ons groot carnaval beleefden. Als eerste werd Jan Hekhuis door de Grootvorst bedankt voor zijn taken welke hij onder andere als bestuurslid heeft gedaan. Nu houd Jan zich nog bezig als adviseur, PR en zaken die het gebouw aangaan. Een taak die buiten het seizoen om veel tijd vergt en tijdens het carnaval een vrije rol geeft. Zijn steek is omgeruild voor een naambadge met een functieomschrijving. Natuurlijk ook dit jaar de Noelemakker van het jaar, Bouk van der Meer. Blij verrast door de aanwezigheid van zijn partner kreeg hij uit handen van Prins Lombard V de oorkonde voorgelezen en versierselen omgehangen die bij deze titel hoort. Bouk is al jaren lid van de vereniging en heeft vele taken uitgevoerd, momenteel is hij algemeen bestuurslid en runt hij samen met Marcel en vele vrijwilligers de Huishoudelijke dienst. Het feest ging lekker verder na deze huldiging en Prins Lombard V kon zich opmaken voor de riddering van Helma van der Waal, een duizendpoot voor onze vereniging, maar ook daarbuiten. Regelmatig is haar woning het decor voor de Sint Nicolaas activiteiten, zorgt ze voor de juiste input voor de vele vrijwilligers et cetera. Zowel Bouk als Helma waren vanavond de juiste personen die deze mooie onderscheidingen wel een keer moesten ontvangen.

De Flaterbende, sinds enkele weken geleden wederom de trotse winnaar van het Bloasfestival in Schiedam, maakte als vanouds een prima sfeer. Te allen tijde onderbreken zij op het juiste moment de babbel van Prins Lombard V, zoeken zij het uiterste op om de sfeer te maken en is niets hen teveel. Prins Lombard V is er nog steeds erg trots op om deze groep als hofkapel te hebben. Een kleintje carnaval met vele grote hoogtepunten die om 00.00 uur de finale beleefde.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.