33 jaar bestaan

vrijdagavond

Het feest is al begonnen voor De Noelemakkers. Een flinke groep enthousiastelingen heeft vanaf 19.00 ur het LCC aan de Menanderstraat weten om te toveren tot een zeer feestelijke residentie van Prins Lombard V. Tot ca. 24.00 uur is er volop gebouwd en geschoven in het gebouw. Het resultaat mocht er zijn, een ieder die aanwezig is geweest op zaterdag 21 maart weet wat er bedoelt wordt.

Zaterdag Ochtend

Vanaf 10.00 uur werden de puntjes op de i gezet. Bloemen werden geschikt, het buffet werd voorbereid door Sidon Catering en het bier werd naar de zaal gebracht. Reggie zou voor de laatste maal na 17 jaar trouwe dienst de bar bemannen in de grote zaal. Reggie gaat zijn carierre voortzetten in een ander gebouw, waar wij hem natuurlijk alle succes wensen. Als dank kreeg Reggie een speciale onderscheiding van Prins Lombard V.

Voorbereiding

Om 15.00 werden alle leden verwacht, en zoals het een goed Noelemakker betaamd was iedereen op tijd. Zo tegen 15.30 uur heeft de Grootvorst alle leden bij elkaar geroepen om even een woordje te doen en kort terug te blikken op de afgelopen 33 jaar. In de keuken was Sidon Catering inmiddels gestart met de voorbereiding van het buffet, welke vers zal worden opgediend in de kleine zaal. Ook de Horlepiepers hebben deze dag hun laatste optreden voor de Noelemakkers. Zij gaan uiteraard wel door, maar als vaste Hofkapel van De Noelemakkers is niet altijd sprake meer. Uiteraard komen wij hen natuurlijk altijd weer tegen en het is niet uitgesloten dat zij nog eens spelen in Noelemakkerdam. Voor vanavond en het aanstaande Prinsverkieingsfeest in November zullen De Hofrakkers uit Rijen de toon slaan.

Receptie

Om 16.00 uur begon de reunie en receptie. Als eerste gast kwam onze Prins Lombard I, Bert Haanstra, de zaal binnen. Het was voor hem een kleine 30 jaar geleden dat hij Noelemakkerdam heeft bezocht. Na hem kwamen vele oud leden, ridders, sponsors en besturen van bevriende verenigingen welk allemaal uitgenodigd waren binnen, waardoor zo rond 16.30 de zaal al bezet was door ruim 100 gasten. Met een drankje en een overweldigend aantal verhalen werd de middag met muziek van DJ Noel al heel gezellig. De Grootvorst heeft nog even de microfoon ter hand genomen en op zijn eigen wijze een ieder welkom geheten. Een officiele handeling moest uitgevoerd worden. Twee personen die met de oprichting van onze vereniging bezig zijn geweest kregen van Page Chavalie een zilveren jubileumspeld opgeprikt. Tante Cor de Groot en Bram Teunissen hebben deze speld van harte verdiend.

Na een leuke middag met vele mensen die elkaar weer eens een keertje hebben gezien na lange tijd was het tijd voor het buffet. Een koud en warm buffet, verzorgd door Sidon Catering was er een om je vingers bij af te likken. De Grootvorst verzocht Jolanda en Jan als organisatoren van deze dag en avond het buffet te openen. Zoals het een goede gastvrouw en gastheer betaamd hebben zij dit verzoek van harte aangenomen, echter zij kozen er toch voor om Tante Cor en Bram als eerste langs het buffet te laten gaan. Salades, Hartige snacks, Warme beenham, gehakt, sate, fruit, alles was ruimschoots aanwezig en smaakte prima. Alle aanwezigen deze middag kwamen niets te kort.

Aftrap feest in Noelemakkerdam

Na het buffet kwamen de gasten verder Noelemakkerdam binnen. Om ca. 20.30 uur waren er al 300 gasten binnen en was het feest begonnen. Onze kersverse ridder Rita Young heeft de gehele avond de presentatie voor haar rekening genomen. Behalve dat zij een goede zangeres is heeft zij hier ook wel aanleg voor. Op haar eigen manier wist ze een ieder die het betrof tot antwoorden te bewegen en hield zij de stemming er goed in. De stemming kwam natuurlijk niet alleen van Rita, zij heeft samen met DJ Noel, De Hofrakkers en Horlepiepers, Huiszanger Hennie van Buren, Zangeres Lindy van Wanum en Carla’s Dance Studio de avond tot 02.00 uur prima in goede banen geleid.

Stichting Ambulance Wens

Om 23.11 uur werd de feestavond tussen de optredens van Hennie van Buren, Lindy van Wanum, Carla’s Dance Studio en Rita Young onderbroken voor een officieel gedeelte. De Noelemakkers hadden haar jubileum ten teken gesteld van de Stichting Ambulance Wens uit Rhoon. Deze Stichting vervult wensen van terminale patienten. Deze stichting heeft enkele dagen voor ons feest een Koninklijke erkenning ontvangen tijdens een lunch bij en met Kroonprins Willem Alexander en Prinses Maxima. Prins Lombard V heeft een cheque van 3 x 11, elfhonderd elf euro en elf cent, overhandigd aan Kees Veldboer, oprichter en directeur van deze stichting. Voor meer informatie en gegevens over eventuele giften kunt u via onze website op de link klikken die naar genoemde stichting verwijst.

Einde

Na dit officiele gedeelte ging het feest nog tot 02.00 uur door. Als extraatje was er later op de avond nog een paaldans act, aangeboden door Carla’s Dance Studio. Wat ik niet mag vergeten te melden is dat de raad van elf, bestuur en hofhouding voor dit jubileum geheel in het nieuw is gestoken. Een en ander is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors die bovenaan in de gele balk aan u worden gepresenteerd. Uiteraard is de inzet van alle Noelemakkers een niet te vergeten item, met dit feest hebben we echt laten zien dat we Noelemakers zijn die met elkaar garant staan voor een goed feest. Tevens dank ik nog alle gastverenigingen voor hun aanwezigheid en we hopen elkaar nog lang te mogen bezoeken.

Reacties gesloten.