De vrije stappers

vrije stappers 2 trans
De historie gaat ver terug. De Vrije Stappers is een groepering die is ontstaan uit carnavalsvereniging de Ravensteiners. Door allerlei zaken, onder andere terugloop van bezoekers etcetera zijn de Ravensteiners opgehouden te bestaan. Hierna is carnavalsvereniging De Bernisser Stappers opgericht. Na enkele jaren zijn de Bernisser Stappers gefuseerd met De Vrijbuiters en zo onstond carnavalsvereniging de Vrije Stappers, die nu 11 jaar geleden verder zijn gegaan als groepering. Een groepering met enthousiaste mensen, grotendeels uit Poortugaal, die 1 x per jaar De Brinkhoeve in Poortugaal op haar kop zet en zeer regelmatig op bezoek gaat bij andere verenigingen zoals bij De Noelemakkers. In de 11 jaar is er een grote vriendschap ontstaan die bekroond wordt met een speciale pagina op de website van De Noelemakkers. Op deze site zal u in principe alleen foto’s zien van hun “eigen” avond in de Brinkhoeve en wordt de datum van hun feestavond bekend gemaakt.


Op zaterdag 18 januari was het weer groot feest in de Brinkhoeve in Poortugaal. Na diverse bezoeken aan bevriende carnavalsverenigingen was het weer de beurt aan De Vrije Stappers. Traditiegetrouw is het een drukke avond, zo ook nu weer. Uit diverse streken van de provincie kwamen verenigingen en bezoekers om weer lekker een avondje te carnavallen en door te zakken. Het bier vloeide volop, de warme snack vloog uit de grill en iedereen was in een goed humeur. De Vrije Stappers kijken dan ook terug op een geweldige avond, die volgend jaar zeker weer een vervolg zal krijgen.

 

Het Narretje

narretje

Het narretje is een bijzondere onderscheiding en exclusief voor de leden van de Vrije Stappers die hem mogen dragen, dit maakt eigenlijk deel uit van de kleding die de leden dragen. Een klein aantal personen buiten de vereniging hebben een narretje ontvangen uit handen van het bestuur van De Vrije Stappers. Deze wordt uitgereikt aan personen die deze echt verdienen en zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de carnavalswereld, het ontvangen van een narretje is echt uitzonderlijk en geniet een hoge waarde voor de personen die hem hebben mogen ontvangen. Deze avond ontvingen 3 personen deze bijzondere onderscheiding. Onder andere Prins Regardus de 1e van de Keilebijters mag zich sinds deze avond de trotse drager van het narretje noemen. En er is maar 1 regel aan verbonden. Tijdens de avond bij de Vrije Stappers moet je hem zichtbaar dragen, anders kost het een kratje bier.

Het volgende feest bij De Vrije Stappers vindt plaats op Zaterdag 21 januari 2016.

Reacties gesloten.